header-afterschool
header-afterschool
previous arrow
next arrow

Afterschool 

Zeppelinul își dorește să creeze cetățeni universali, de aceea unul dintre principalele noastre obiective este creearea unei baze culturale solide, accentul fiind pus atât pe studiul culturii universale, cât și pe studiul valorilor culturilor românești și germane.
Programul de după școală oferă, pe lângă orele dedicate efectuării temelor, activități extracurriculare mulate pe viziunea școlii. Acestea vin să completeze dezvoltarea motrice și spirituală a copiilor. În funcție de abilități și afinități ei pot alege între sporturi, pian, engleză, germană, artă și diferite activități în română sau în germană. Activitățile se desfășoară săptămânal, în aceiași zi. Accesul este deschis și copiilor din afara școlii (Colegiul German Goethe sau alte instituții de învățământ cu predare în limba germană).

Copiii înscriși la Zeppelin After School vor participa, pe lângă activitățile recreative și la activități care vor include o incursiune în lumea artelor vizuale. Desenul, pictura și compoziția artistică vor fi îmbrăcate în haine colorate, iar tehnicile artistice vor fi deprinse de copii prin joacă. Operele marilor artiști vor fi prezentate sub forma unor proiecții săptămânale, deschizându-se asfel poarta către descoperirea diferitelor genuri artistice.

Audițiile muzicale ne vor însoți în această minunată lume a culorilor, acestea constituind părți integrante ale cursului de dezvoltare artistică. Vom trece în revistă toate stilurile musicale: de la marile capodopere ale muzicii simfonice la word jazz de la muzica medievală până la rock, reggae și dance. Vom explora universul facinant al muzicii prin proiecții ale unor filme documentare artistice, vom folosi metode de dezvoltare a creativității și a capacităților artistice latente prin fuziunea minții cu inima; rezultatul final al acestei îngemănări fiind o viziune nouă asupra vieții, care, implicit, va aduce beneficii clare de-a lungul acesteia.

Dezvoltarea creativității, a intuiției, abordarea problemelor cotidiene într-o manieră lipsită de stres, regăsirea stării de fericire sunt doar câteva dintre beneficiile desenului creativ. Procesul creativ de auto-exprimare poate îmbunătăți sănătatea fizică și psihică, precum și bunăstarea emoțională.

Tematica acestor cursuri va fi adaptată sezonului (vom ține cont de sărbători, evenimente, zile special dedicate anumitor evenimente). La aceste cursuri se vor preda Bazele Desenului, Desenul Creativ, Tehnici Line Art, și Metode de lucru în Acuarelă. Tematica va fi adaptată sezonului: funze, plante, flori, peisaje de toamnă/ iarnă/ primăvară/ vară, obiectele din jurul nostru și impresii din vacanță. Copiii vor realiza desene Zentangle, Art Diary, vor crea o Roată a Emoțiilor, vor învăța să-și facă facă autoportretul sau portretul unui prieten, vor învăța să deseneze un vis, o dioramă sau să meșterească diferite obiecte prin metode de tipul Art and Craft. Creativitatea oferă o oportunitate pentru o exprimarea liberă, fapt care încurajează o viață mai sănătoasă și mai fericită, lucruri care duc la o stare de spirit mai relaxată.

O componentă de bază este alimentația copiilor. 

Nutriția corectă este un element de bază pentru dezvoltarea fizică armonioasă a copiilor, de aceea, în prepararea meniurilor noastre, am aplicat principiile alimentației sănătoase. Măncarea consumată zilnic la școală sau grădiniță este la fel de importantă ca hrana spirituală pe care o primesc în celelalte ore petrecute la noi. Astfel, opțiunea noastră a fost pentru alegerea unui meniu cu adevărat nutritiv, echilibrat, gătit sănătos și cu ingrediente provenite de la micii producători autohtoni. Aceasta nu înseamnă doar furnizarea zilnică a hranei, ci și educarea copiilor în spiritul alimentației sănătoase și variate, în vederea dezvoltării gustului. Pentru Zeppelin Schule este foarte importat ca cei mici să mănânce alimente cât mai sănătoase, de aceea, am conceput un meniu care are la bază carnea proaspătă, peștele și legumele de sezon achizitionate din piață. Pentru copiii care sunt vegetarieni sau au intoleranță la anumite alimente se prepară meniuri speciale. Meniurile nu conțin alimente conservate sau semi-preparate și nu au în componența lor aditivi alimentari. Ceaiurile servite la grădiniță se îndulcesc cu miere, iar carnea nu se prăjește niciodată, ci doar se înăbușă, fierbe sau se prepară la cuptor. Niciun meniu nu conține alimente prăjite în ulei. Am alcătuit meniul pe principiul nutrițional ”212” – 2 zile carne + 1 zi pește + 2 zile legume. Supele cremă, ciorbele sau consome-urile, ca și restul preparatelor din meniu, sunt întodeauna proaspăt gătite – chiar în ziua repectivă. Carnea de vițel se servește de două ori pe săptamană, este întotdeauna proaspătă și are ca garnitură sote-uri din legume de sezon. Peștele, servit vinei– o dată pe săptămână, este de asemenea proaspăt și este servit cu garnitură de cartofi natur sau la cuptor cu rozmarin. În celelalte două zile, copiii vor fi serviți cu meniuri vegetariene compuse din supe/ ciorbe/ supe creme de legume și paste sau mâncaruri din legume de sezon. Pentru un stil de viaţă sănătos, la alcătuirea meniului s-a ținut cont de trei dintre principiile fiziologice ale alimentaţiei sănătoase: varietatea alimentelor, aportul macronutrienţilor esenţiali (proteine, glucide, lipide) și echilibrul micronutrienţilor (vitamine, minerale). Meniurile calde, proaspăt preparate, sunt servite către de Ristorante Capriccio Italiano – un restaurant renumit pentru calitatea și gustul deosebit al mâncărurilor.

 

 

Orar Afterschool

Call Now ButtonSuna acum